laat liefdevolle verbinding met jezelf en elkaar groeien
 
'Er is geen weg naar een goede relatie, een goede relatie is de weg.'

Hallo lieve ouder,

Herken jij je hier in?:

* hebt stress, een opgejaagd gevoel

* je denkt dat je altijd wel ergens tekort schiet

* je bent vaak geïrriteerd, wordt snel boos op de kinderen en baalt daarvan

* hebt aan het einde van de dag uitgeblust en hebt geen energie meer om iets leuks te doen

* mist tijd voor jezelf

* doet dingen omdat dat 'moet' of 'hoort'  en zou dat anders willen.

* mist verbinding met je partner

* hebt zorgen over je kind

* hebt geen zin meer in gezeur en strijd

Je hebt behoefte aan rust, ontspanning, samenwerking en gezelligheid in je gezin. Waar begin je? En hoe?

Mijn wens is dat ouders goed voor zichzelf zorgen en (weer) verbinding krijgen met hun eigen authentieke zelf, om van daaruit een liefdevolle relatie met hun kinderen te hebben.

Verbeter de situatie en begin bij jezelf: als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor je kinderen zorgen. En ook niet voor je partner, vrienden, werkgever.... Als ouders zetten we onszelf maar al te graag op de tweede of derde plaats. De kinderen staan voorop. En die plek gunnen we ze, want we houden immers zielsveel van hen!

' Als de kinderen het leuk hebben dan heb ik het ook leuk,' zeggen veel ouders.

Dat klinkt als een capitulatie aan jezelf. Het is tegen jezelf zeggen: mijn tijd komt wel weer. Als de kinderen groot zijn. Je negeert de  behoeften die jij zelf op dit moment hebt en verbreekt daarmee de verbinding met jezelf. En laat nou die liefdevolle verbinding met jezelf basis zijn voor een liefdevolle verbindingen met de mensen om je heen...

Hoe zou het zijn als je krijgt waar je behoefte aan hebt?!

* Tijd voor jezelf! Ben jij de moeder, de vrouw, de partner, de werknemer die je wil zijn? Maak je genoeg tijd voor jezelf vrij?

* Genieten! Dingen doen die jij echt leuk vindt.

* Uitgerust en ontspannen zijn!

* Meer grip hebben op de opvoeding van de kinderen omdat jij de aanpak hanteert die bij je past.

* Liefdevolle verbinding, saamhorigheid en samenwerken in je gezin ervaren!

Het begint bij jou!

Als moeder van twee kinderen heb ik zelf ervaren wat het is om iedere dag strijd te hebben. Strijd over schermtijd, aan tafel komen zitten voor het eten, je bord leeg eten, naar bed gaan, tandenpoetsen, in bed blijven, gezeur over kleding, haren kammen...De lijst is eindeloos en herkenbaar in veel gezinnen. Tel daar de zorgen voor mijn oudste bij op. Het is de strijd om de 'macht' die zo uitputtend is.

Hoe zou het zijn om de strijdbijl te begraven? Om te ontspannen en daarna samen te kijken naar wat je nodig hebt en nodig vindt? Ik weet zeker dat je zelf de oplossing(en) al in huis hebt!

Leg het op tafel!

Waar loop je tegen aan? Je mag het allemaal op tafel leggen. Ik luister, stel vragen en ga samen met jou op zoek naar de kern. Daarin gaan we niet op zoek naar oplossingen voor de situatie, je kind of het probleem. We gaan vooral op zoek naar jouw behoefte in het probleem dat jij ervaart met je kind(-eren), in je gezin.  Daarna mag je zelf op de behandeltafel gaan liggen, samen met je hulpvraag, om je ermee te 'zijn', te ontspannen. In de ontspanning kun je meer bij jezelf 'zijn', en het is juist die ontspanning die ervoor zorgt dat er plotseling inzichten opborrelen: dat wat zich aandient wil erkend worden. Als jij ontspannen bent kun je beter bij je eigen ideeën en oplossingen komen om vervolgens in actie te komen, al dan niet samen met mij. Ik ga ervan uit dat jij als ouder weet wat het beste is voor je kind...